W związku z dynamicznym rozwojem sieci lokali OBIADEK oferuję możliwość poprowadzenia własnego lokalu pod naszą marką. Franczyza gastronomiczna, to rodzaj współpracy pomiędzy siecią lokali gastronomicznych (franczyzodawcą), a właścicielem lokalu gastronomicznego (franczyzobiorcą), w trakcie której sieć pozwala restauratorowi korzystać ze swojej nazwy, określonych procedur operacyjnych oraz udostępnia mu przepisy i receptury produkcji potraw z oferty lokali. W zamian za to właściciel lokalu uiszcza na rzecz sieci określone umową opłaty franczyzowe.
Nasi franczyzobiorcy prowadzą działalność w oparciu o procedury, receptury i technologie wypracowane przez nas w ciągu kilkuletniej obecności na polskim rynku. Przeprowadzamy franczyzobiorców przez proces przygotowania lokalu do otwarcia, polecamy dostawców sprzętu, wyposażenia i zaopatrzenia, przekazujemy receptury przyrządzania dań i technologię ich produkcji, a także uczymy w praktyce jak skutecznie zarządzać lokalem naszej sieci. Przez cały okres współpracy zapewniamy też stałą pomoc i doradztwo w każdym aspekcie związanym z prowadzeniem lokalu OBIADEK.
Korzyści płynące ze współpracy franczyzowej z siecią OBIADEK:
•Działanie pod znaną i rozpoznawalną marką.
•Korzystanie z działań marketingowych organizowanych przez franczyzodawcę.
•Działanie na podstawie sprawdzonego modelu operacyjnego i procedur zarządzania lokalem.
•Korzystanie ze sprawdzonego menu.
•Dostęp do gotowych i sprawdzonych przepisów i procedur kulinarnych.
•Gotowa specyfikacja wizualna lokalu, a także możliwość korzystania z opracowanego systemu identyfikacji wizualnej.
•Wskazanie dostawców sprzętu, wyposażenia i zaopatrzenia lokalu oraz możliwość korzystania z ogólnosieciowych rabatów na ich zakup.
•Pomoc w wyborze lokalizacji obiektu i analizy rynkowe.
•Stałe wsparcie operacyjne i organizacyjne ze strony franczyzodawcy.
•Wsparcie w zakresie działań z zakresu lokalnego marketingu.
•Możliwość korzystania ze wspólnej i popularnej wśród klientów strony internetowej sieci OBIADEK oraz jej profili w serwisach społecznościowych stanowiących narzędzie komunikacji z klientami.
•Doradztwo w zakresie wymogów prawnych związanych z prowadzeniem placówki gastronomicznej (kwestie sanitarne, wdrażanie systemu HACCP itp.).
•Szkolenia dla franczyzobiorcy i jego pracowników w zakresie zarządzania lokalem.
•Doradztwo prawne.
•Doradztwo księgowo-podatkowe.
•Doradztwo finansowe.
Warunki współpracy
Potencjalny franczyzobiorca sieci OBIADEK powinien:
•Dysponować odpowiednim lokalem, w którym prowadzona będzie działalność (lokal może być wynajęty lub dzierżawiony);
•Dysponować kapitałem na pokrycie kosztów inwestycji związanej z przystąpieniem do sieci w kwocie min. 120 tys. zł netto;
•Rozumieć i akceptować warunki i zasady współpracy franczyzowej;
•Być osobą dynamiczną, przedsiębiorczą i dyspozycyjną - gotową do osobistego zaangażowania się w prowadzenie lokalu;
•Mile widziane jest doświadczenie w prowadzeniu własnej działalności gospodarczej.