Założenia: miasto powyżej 100 tys. mieszkańców, własny lub dzierżawiony lokal. Śródmieście lub preferowana galeria handlowa.
KOSZTY INWESTYCJI
•Przystosowanie lokalu: 60 tyś. zł netto
•Maszyny i urządzenia: 40 tyś. zł netto
•Wyposażenie kuchni: 10 tys. zł netto
•Komputer + oprogramowanie: 6 tyś zł netto
•Opłaty administracyjne: 4 tys. zł netto
RAZEM: 120 tys. zł netto
KOSZTY MIESIĘCZNE
•Prąd : 1500 zł
•Media : 3000 zł
•Pensje pracowników (łącznie z ZUS): 14000 zł
•Czynsz : 4000 zł.
•Amortyzacja samochodu + paliwo : 3000 zł.
RAZEM: 25,5 tys. zł
PRZYCHODY MIESIĘCZNE
•Przychody z lokalu : 25.000 zł.
•Catering : 10.000 zł.
•Stypy, Komunie : 5000 zł.
RAZEM: 40 tyś. zł
SPODZIEWANE DOCHODY
40 tys. zł minus 25,5 tys. zł
DOCHÓD PRZED OPODATKOWANIEM:
14.5 tys. zł